Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

15 Apr, 2011

Mislim da je to najgore

Digression — Autor ameliepoulain @ 13:02

Najvažnije stvari je najteže reći. To su stvari kojih se sramimo jer ih reči umanjuju - kad ih izgovorimo, stvari koje su se činile neograničenima dok su bile u našoj glavi stisnu se na običnu, životnu veličinu. Ali, ima tu jos nešto, zar ne? Najvažnije stvari su preblizu mestu gde je zakopano naše tajno srce, kao putokazi prema blagu koje bi neprijatelji rado ukrali. I dogodi se da s naporom otkrijemo neku tajnu, a da nas ljudi čudno gledaju ne   shvatajući što smo uopšte rekli ni zašto smo mislili da je tako važno da smo bili na rubu suza dok smo govorili. Mislim da je to najgore. Kad tajna ostane zaključana ne zato što nije ispričana, nego zato što je niko nije razumeo.

Stephen King - The body 

 


Mislim da je u suštini to glavni razlog zbog čega se ja ne otvaram ljudima. Zbog čega sam komplikovana i okarakterisana kao ona 'kojoj fali cela drvna industrija u glavi'.

Sinoć sam dobila kompliment. Više njih. Da sam divna, zabavna, pametna, druželjubiva, nasmejana, vedra, duhovita, lepa, (nadalje se niže niz perverznih atributa koje ne bih da pominjem) ali da sam teška. Ja bih još dodala ono - kao crna zemlja. I sve je super, i ja sam super, ali...

I zaista, mogu vam do sutra filozofirati, savetovati druge, pričati kako treba živeti život, a ni sama ne znam kako se to tačno radi.

Uzela bih ovaj svoj pokušaj od života i otišla negde, gde nema nikoga. Nikoga da povredim. Nikoga da me povredi.

Moje konačno shvatanje mene same je da sam prezahtevna. I da se bojim.

Dok ne rasčistim neke stvari sa sobom, ćutaću.

Pokušavala sam da govorim. Da pričam o sebi, svom životu. O onim mračnim stvarima oko moga srca. I, možda čudno deluje, ali nema to veze sa ljubavlju. Ljubav je došla mnogo kasnije, kao višnja na sve ono što me je već vuklo na dole. Izgleda da sam zato ostala mala. Nosim previše prtljaga koji me vuče na dole, a ne vidim ruke koje žele da mi pomognu.

 
 


Komentari

 1. Najvaznije stvari i jeste nateze reci.Niko ti nece pomoci,moras to uciniti sama,ja sam to naucila na tezi nacin.Sama si svoj pojas za spasavanje.
  Prtljag koji nosis,koliko god tezak bio,bas ce te on u ojacati.Znas ono sto nas ne ubije,ojaca nas...zaista je tacno. ;)

  Autor unajedina — 15 Apr 2011, 13:05

 2. Iskustvo igra glavnu ulogu u našem filmu života. Naučiš se vremenom da veruješ samo sebi i nikome više. Isto tako naučiš da te niko ne može povrediti ako mu to sama ne dozvoliš. Teška je to veština, ali se vremenom uspešno savlada.

  Autor biljana — 15 Apr 2011, 13:23

 3. biral - ne birala jedina ososba sa kojom ćeš se celog života družiti si Ti.
  zato pokušaj da veslaš i po uzburkanom moru.
  Prijatno!

  Autor domacica — 15 Apr 2011, 20:29

 4. Eto, ja ću da oćutim! :)))

  Autor roksana — 15 Apr 2011, 22:50

 5. Лепо је кад познајеш себе, још лепше кад пустиш друге да те разуму и најлепше када ти разумеш друге.

  Нађи се у истој равни, прво имај поверење у себе, сигурност и љубав у породици, остало долази само по себи.

  Поздрав

  Autor krilaandjela — 15 Apr 2011, 23:03

 6. Hm, ti si samo kao velika reka - suvise snazna za sopstveno korito, ipak to te ne lisava tvojih cari... Mozes slobodno ovo staviti u svoju licnu kartu, bar mi se cini:
  http://img860.imageshack.us/i/april2011svastanesto142.jpg/

  Autor hyperblogger — 17 Apr 2011, 16:19

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs web tracker